16 Haziran 2013 Pazar

Hakiki Anzer Balı

Anzer Balı Türkiye’de üretilen ve Dünya çapında tanınan eşsiz bir baldır.Anzer Yaylası Rize’nin İkizdere ilçesinde 35 km Güneybatısında kalan bir yayladır. Çiçekliköy olarakta bilinmektedir.450-500 çeşit kır çiçeği bulunan (bunların içinde 80-90 tanesi sadece Anzer’de yetişmektedir) Anzer Yaylası’ndan elde edilen bu bal,çeşitli hastalıklara şifası ile ünlüdür.Haziran ayının ilk haftası ile birlikte kısmen karlı bölgelerde kardelenlerin açmasıyla bahara ve yeşilliğe ilk adımını atan Anzer, müthiş güzelliğini Haziran ayı ile başlayıp Temmuz ayında zirveye taşıyıp Ağustos Ayında tamamlar.Haziran Ayının son haftasında gözlerini çiçeklere açan arılar, Ağustos Ayının ortasına kadar ballarını tamamlarlar.
Anzer Balı Nasıl Kullanılmalıdır
Büyüklere: Sabah Akşam yemeklerden en az bir saat önce aç karnına bir çorba kaşığı
Küçüklere : Sabah Akşam yemeklerden en az bir saat önce aç karnına bir Şeker kaşığı
Bebeklere : Sabah Akşam yemeklerden en az bir saat önce aç karnına bir Çay kaşığı Ilık süt yada su ile şerbet yapılarak ta tüketilebilir.Siparişlerinizi bekliyoruz Afiyet Olsun...

Kaynak: https://www.rizekoypazari.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder